Splošni pogoji rezervacijske platforme Selitve Maribor.

Splošni pogoji poslovanja rezervacijskega sistema Selitveni servis Maribor so sestavljeni na podlagi Zakonov o varstvu potrošnikov (ZVPot), predlogi GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanja in komunikacijo.

Definicija pojmov:

 • M Port d.o.o. (je ponudnik)
 • Pogodba (na spletu označena kot SPLOŠNI POGOJI; dokument, ki določa odnos med ponudnikom in potrošnikom)
 • Potrošnik (v nadaljevanju kupecstranka, najemnik ali uporabnik; je fizična/pravna oseba, ki uporablja, kupuje ali posluje s spletnim mestom in ali fizičnim zastopnikom selitve-maribor rezervacijskega sistema)
 • Kupoprodajna pogodba (v nadaljevanju naročilo ali rezervacija)

M Port d.o.o. je ponudnik selitev in odvoza ter drugih storitev.

Z rezervacijsko platformo www.selitve-maribor.si upravlja;

Podjetje:
M PORT, prevozi, montaže, trgovina, posredništvo in druge storitve, d.o.o.
Obrobna ulica 11, 
2354 Bresternica

V tej pogodbi se navedejo vse pomembne informacije o delovanju same platforme, proces rezervacije, odnosi med ponudnikom in potrošnikom, vsa pravna opozorila ter  pravice in dolžnosti.

Informacije

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku vselej zagotovil naslednje informacije:

 • podatke o podjetju (firmo, sedež, davčno, matično številko in registrske podatke),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene specifikacije rezervacije,
 • razpoložljivost rezervacije,
 • pogoje uporabe,
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davek,
 • način plačila,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
 •  

Pravno opozorilo

Ponudnik si pridržuje pravico, da lahko v vsakem trenutku, brez predhodnega obvestila spremeni splošne pogoje poslovanja. O spremembah bo obveščeno na način, ki se ponudniku zdi primeren, zato je priporočljivo spremljati spletišče o novicah in novostih.

Splošni pogoji so vedno dostopni pod rubriko splošni pogoji.

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko razpoložljivost konferenčne sobe spremeni tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na rezervacijskem sistemu. V takem primeru, bo ponudnik uporabnika obvestil o spremembah na primeren način in mu omogočil odstop od rezervacije.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k tajnosti osebnih podatkov in podatkov o rezervacijah. Ponudnik pridobi osebne podatke preko obrazcev, katere uporabnik izpolni ob rezervaciji in plačilu. Z zakonom o varovanja osebnih podatkov (ZVOP) vam je zagotovljeno, da vaši osebni podatki ne bodo posredovani tretji nepooblaščeni osebi.

Osebni podatki uporabnikov (ime, priimek, kontaktna telefonska številka, naslov plačnika, ipd.) se uporabljajo izključno za potrebe rezervacije in plačila (ponudbe, računi ipd.) in za ostalo komunikacijo. Po izpolnitvi rezervacije se hranijo samo še podatki v zvezi s posamezno rezervacijo, do katerih ima dostop le ponudnik.

Ponudnik upravlja z vašimi osebnimi podatki za obdobje 6 mesecev, imate pa pravico, da pisno ali preko telefona zahtevate preklic uporabe osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ali trajen izbris le teh.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Način plačila

Ponudnik ponuja naslednje metode plačila:

 • Neposredno nakazilo na transakcijski račun.
 • gotovinsko plačilo zastopniku Selitve Maribor,
 • Varno plačilo preko PayPal sistema.

Ponudnik izda račun na trajnem mediju(papirju), z razčlenjenimi stroški in obvestilom uporabniku, kako odstopiti od nakupa. Uporabnik plača naročeno blago  po predračunu na TRR. Način plačila uporabnik izbere v zadnjem koraku naročila.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika, ter odposlana na kupčov e-naslov.

Cene

Vse cene v ponudnikovi rezervacijski platformi so v € in ne vsebujejo DDV. Cene so veljavne do oddaje in plačila naročila.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko potrošnik sprejme Splošne pogoje rezervacijske platforme z obveznostjo plačila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za ponudnika, kot za kupca.

Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo, seštevata se popust in promocijska koda.

Odstop od pogodbe

Potrošnik ima pravico, da odstopa od pogodbe v roku dveh (2) dni od plačila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
Ponudnik ima pravico povrniti vsa prejeta sredstva v najkasneje (14) štirinajstih dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe.

V primeru odstopa od pogodbe, izpolnite obrazec za odstop od pogodbe in ga pošljite  na e-naslov info@selitve-maribor.si. Nudimo vam tudi možnost, da nas pokliče na kontaktno številko, katera je objavljena na ponudnikovi strani pod kontakti in vam ga pomagamo izpolniti.

Spori in pritožbe

Pritožbe ali spore ponudnik rešuje v najkrajšem možnem času ter v obojestransko zadovoljstvo.
Vašo pritožbo nam lahko pošljete ali nas pokličete na kontaktno številko:
Tel.: +386 40 770 997,
Email: info@selitve-maribor.si

Smo mnenja, da so naše stranke in sledilci na prvem mestu. Zato se trudimo vse spore, nepravilnosti in nevšečnosti odpravit takoj in vam ugodno.

V primeru spora, ki ga ni možno rešiti izven sodno, je za rešitev le-tega pristojno sodišče.

Ponudnik ne priznava nobenega izvajalca IRPS, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora.
Za spletno reševanje sporov ali SRPS kliknite -> (TUKAJ)

Spori in pritožbe

Rezervacijska platforma Selitve Maribor je v lasti podjetja M Port d.o.o.  Vse pravice pridržane.

Multimedijske vsebine, ki so objavljene in deljene na spletnem mestu Selitve Maribor, so last M Port d.o.o., ali tretjih oseb, zato je vsakršno posredovanje vsebin iz spletnega mesta dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika vsebine.